Spijbelen.

Lezers die er vaste gewoontes op na houden en het lezen van mijn blog in hun wekelijkse ritme hebben ingepast zal het zijn opgevallen – ik heb een beetje gespijbeld. Het was een beetje een rommelige week, en blijkbaar werkt dat niet inspirerend voor het schrijven.

Eigenlijk wilde ik heel graag verder met de vijfde – en laatste! – mus. Maar het zaagblad van mijn zaagmachine was aan vervanging toe (dat heb je met graniet…). Nieuwe besteld, zou er binnen 3 tot 4 werkdagen zijn, nou ja, lang (erg lang) verhaal kort – het liet nogal op zich wachten. (Lezers die ook mijn Zuid Afrikaanse avonturen hebben gevolgd krijgen nu waarschijnlijk een spontane déjà vu – ik ook…).

Natuurlijk was er nog wel het een en ander te doen, maar het waren van die kleine klusjes, nergens meer écht werk..  Dingetjes lijmen, en dan kun je de rest van de dag niets meer doen aan het stuk dat je gelijmd hebt. Precieze mallen maken voor de glasplaten die in het beeld komen. Offertes aanvragen voor de glasplaten. Beetje afwerken, machines eens goed schoonmaken. En een beetje spijbelen dus…Het was heerlijk weer, windstil, paar graden vorst en vaak nog met een zonnetje ook. Dus gunde ik mezelf voor de werkdag begon een rondje strand.

Donderdagochtend maakte ik het helemaal bont. Ik had het bestelde zaagblad afgezegd (het houdt een keer op, en donderdag was die keer) en een nieuwe besteld bij een bedrijf dat me beloofde dat het bestelde er binnen twee dagen zou zijn.

Hoe dan ook, aan het echte werk kon ik nog niet beginnen, het was een prachtige dag. Die avond zouden we met Wazco zou spelen in Sonnevanck, en dus kon ik dan niet bij mijn jarige moeder zijn. Het besluit was snel genomen – werkbroek inruilen voor een iets netter exemplaar en op de fiets richting jarige. Onderweg werd ik beloond met smienten, krakeenden, wintertalingen en maar liefst vier(!) kleine bruine lammetjes. Bij aankomst op blij verraste familie en koffie met gebak. Dat maakt spijbelen wel erg de moeite waard. Ik was op tijd terug om nog een middagje zinnige dingen te doen en had ‘s avonds energie genoeg om het na een top leuk optreden ouderwets laat te maken.

schaakzeepaardje

schaakzeepaardje

Zo rommelde de week nog even door, met nog twee Wazco optredens waarvan de laatste op de Wijk aan Zeese Koninginnemarkt. Dat is sinds drie jaar een goede Wijk aan Zesde traditie. Ter afsluiting van het Tata Chess Tournament, (voorheen Hoogoven Schaaktoernooi) is er op het Julianaplein een dorpsfeestje met muziek, erwtensoep en simultaan schaken. Als de laatste wedstrijd geschaakt is wordt de winnende grootmeester naar het plein gebracht alwaar hem (tot nu toe is er nog nooit een winnares geweest) een Wijk aan Zeese huldiging ten deel valt. De winnaar wordt toegezongen door WaZmank of Vrijuit Zingen, toegesproken door de burgemeester van (Bever) wijk (aan Zee) en krijgt een echte Wijk aan Zeese medaille omgehangen.

mussie 5En toen was de week weer om, en had ik behalve mijn nieuwe zaagblad ook weer enorme zin om te werken. Mussie nummer vijf is in de maak, in de tuin komen de eerste sneeuwklokjes voorzichtig boven. Blijkt ineens stukje schrijven ook niet meer zo moeilijk.

5 reacties op “Spijbelen.

  1. Wat een prettiglijk verslag weer!! Ook heeel fijn om je weer eens te zien/horen muziek maken op de Koninginnenmarkt!!! Veel plezier met mus 5!! xx

  2. Ha, je kunt nu dus weer door! En het weekje spijbelen heb je enorm goed besteed!
    Nu heb ik ook de mooie penning gezien, die je ontwierp. Prachtig!

  3. Als je spijbelt doe het dan goed en dat heb je gelukkig ook gedaan. Zoals jij kan genieten! XX

    • Altijd weer leuk om te lezen hoe het je vergaat. Met de beschrijving van zoveel mooie kleine dingen, zoals b.v. de bruine lammetjes maak je ook een ander weer blij.

Reacties zijn gesloten.