De laatste mus…

Niet echt de laatste mus natuurlijk, het gaat beter met de mussenstand, maar wel míjn laatste. Langzaam maar zeker komt echt een beetje het eind in zicht.mussie vijf Op de foto’s hiernaast zie je het verloop van het werk aan de laatste mus. Waar je nu de witte lijn ziet komt straks de glasplaat.  De glasplaten van de eerste twee mussen waren al af. De volgende twee zijn verlijmd en op maat gemaakt en hoeven nu alleen nog maar gepolijst te worden. Deze week komt het laatste glas. Dat moet dan natuurlijk nog wel op maat gemaakt en verlijmd worden, maar het wordt nu een kwestie van dagen in plaats van weken.

 

En dan maar wachten op mooi weer. Zodra het een etmaal droog en boven de tien graden is kunnen we eindelijk op de plek zelf aan de gang. Het is zo’n klus waar je tegelijkertijd tegen opmussie vijfziet en naar uitkijkt. Er moet van alles geregeld worden: vervoer, helpende handjes, en het time-lapse team moet weer opgetrommeld worden.. (De oplettende lezer met een goed geheugen weet het nog – het plan is van de hele plaatsing een time-lapse film te maken, zodat je straks in een paar minuten ziet gebeuren waar we een paar dagen mee bezig zullen zijn..). En het verlijmen moet natuurlijk goed gebeuren. Als er iets scheef verlijmd wordt klopt het niet meer. Kijkt er ineens een mus de verkeerde kant…dat kan natuurlijk niet! En als het eenmaal vast zit zit het vast…

Maar natuurlijk kijk ik er vooral heel erg naar uit om het beeld eindelijk in zijn geheel te zien. Op de plek waar het voor gemaakt is. Ik kan niet wachten om te zien hoe die mussies allemaal op hun plek staan, en of het er dan echt een beetje uitziet als een lekkere troep gezellige vogeltjes bij elkaar. En dan, om het af te maken, als het werk er op zit, vlak voor we naar huis gaan, een zonnetje dwars door het glas…Maar eerst nog even geduldig de laatste afwerking. En hopelijk ook een zonnetje, om alvast een voorproefje te krijgen.

 

 

6 reacties op “De laatste mus…

 1. WOW!! Ik kom graag een handje helpen tzt! (tillen, polijsten, whatever!)

 2. Begrijpelijk dat je haast niet kunt wachten. Voor mooi droog weer zal ik duimen!

 3. Ik kan me voorstellen, hoe je popelt om het clubje op zijn plek te zetten! Heel veel plezier in deze laatste fase!! Grieke

 4. Hoi Sjanneke
  Ik weet niet wat ik me bij het glas moet voorstellen?
  Komen ze daar op te staan,of zit er een laag glas
  tussen?? Ben wel heel benieuwd,als ze er eenmaal
  staan!! Succes met de laatste lootjes!!!
  Groetjes Anja.

Reacties zijn gesloten.