Mijlpaaltje.

Zo, dat was weer ouderwets een weekje lekker hard werken. Zoals het zelfbedachte spreekwoord zegt – nieuwe bladen zagen fijn! En zo was daar ineens het moment dat ik uitgezaagd was. Dat voelde toch weel een beetje als een mijlpaaltje! Dat wil zeggen, allle grote rechte stukken zijn gezaagd. De rest moet met haakse slijper, hamer en beitel. Op de foto hieronder zie je hoe mus nummer vijf er nu uitziet. Boven op de stapel staat een model van hoe het zo’n beetje moet gaan worden. Dan zie je een mussie 5 in wordingbeetje de mus door de stapel. De stenen die de kop gaan vormen staan ten tijde van de foto niet op hun plaats omdat ik ze aan elkaar gelijmd heb. Om te voorkomen dat ze per ongeluk voortijdig aan de rest van de stapel plakken doe ik dat op en andere plek.

Om de mijlpaal van het uitgezaagd zijn te vieren heb ik de zaagmachine maar eens goed schoongemaakt. Je moet je gereedschap te vriend houden, en af en toe schoonmaken helpt daar bij. Ik had graag een plaatje bij willen voegen van hoe de zaagmachine er uitzag vóór het schoonbmaken. Helaas,de fotokaart waar die foto op stond weigerde ineens dienst en stond er op geformatteerd te worden. Wat ik dan maar  gedaan heb, maar toen was ik wel wat plaatjes kwijt. De foto van mus nummer vijf heb ik net maar even opnieuw gemaakt. Maar het plaatje van vóór het schoonmaken is niet even op een zondagmiddag te reproduceren. Zou een beetje veel werk zijn voor alleen maar een plaatje, die hele machine weer vies maken. Ik hou het maar bij een beschrzaagmachine schoonijving. Vóór de poetsbeurt zag de machine eruit of hij uit het atelier van Fred Flintstone kwam. Als je zaagt stroomt er continu water langs het zaagblad om dit te koelen. Tijdens het zagen wordt alles in de omgeving dus bedekt met een natte stofnevel. Na een tijdje ziet zo’n zaagmachine er dan uit of hij zelf  van grijze steen is gemaakt. De  bewegende delen maak ik tussendoor wel schoon, maar de grote schoonmaak stel ik uit tot ik de machine een tijdje niet hoef te gebruiken. Nu dus! Gelukkig kan ik wel laten zien hoe het er ná de schoonmaak uitziet. Daar had ik al eens een plaatje van gemaakt. Omdat het zwembadblauw je zo prachtig toelacht dat schoonmaken bijna leuk wordt.

 

 

6 reacties op “Mijlpaaltje.

 1. Zeg, hé ho, gereedschap te vriend houden snap ik nog, maar zo blauw en blinkend terwijl er nog mussen op je wachten? Mmmh…?
  Nee hoor, lieve Sjanneke, wat fijn dat je hoofdstukken kunt afsluiten. Klaar!
  Je heb zo ontzettend hard gewerkt.
  En er is nog genoeg te doen. Maar het zagen is over!
  Gefeliciteerd!

  Liefs,Hettie

  • Hoelang mag de zaagmachine nu uitrusten? Hij is echt mooi blauw en als je naar de omgeving kijkt kun je zien hoe je gepoetst hebt. Voorjaar!

 2. Voorjaar: tijd voor de schoonmaak.
  Alhoewel: dat blauw doet me aan Griekenland denken ….

 3. Erg spannend. Ik ben steeds verbaasder dat je dit kunt. Groet Joke Hoobroeckx

 4. Je bent echt een technisch wonder! En wat fijn, dat deze mijlpaal gehaald is!

Reacties zijn gesloten.