We zijn op de wereld om mekaar, om mekaar…

roodborstje..te helpen niet waar.. Nou, roodborstjes denken daar anders over. Nu het herfst wordt en kouder verandert de populatie in mijn tuin ook. Natuurijk blijven mijn mussies komen, en de kauwtjes en koolmezen zijn er ook altijd. De heggemus (geen familie van de mus trouwens) en de merel zijn nu dagelijkse bezoekers, terwijl ik ze ‘s zomers maar af en toe zie. Het roodborstje is een echte wintergast – waarschijnlijk afkomstig uit Noordelijker gebieden, waar het écht koud is. (In de zomer zijn er ook roodborstjes natuurlijk, maar niet in mijn tuin). Prachtig vogeltje! Maar zijn schattige uiterlijk is schijn. Van gezellig samen eten moet hij niks hebben. Als het roodborstje eet jaagt hij alles en iedereen weg, met veel geTJIEP! en gefladder. Maar goed, op een gegeven moment zit zelfs een roodborstje vol en dan is er nog genoeg over voor de mussies. Maar mekaar een beetje helpen, daarvoor met je niet bij roodborstjes zijn.

Hoe anders gaat dat bij het maken van dit beeld!  Het recept voor een ‘normaal’ beeld is vrij eenvoudig: men nemen een steen, goed gereedschap en een gemotiveerde beeldhouwer. Die gaat ‘s morgens op tijd aan de gang, werkt lekker de hele dag en gaat ‘s avonds weer naar huis. Dat blijf je herhalen tot het beeld op een dag klaar is.

Het werk aan dit beeld is wat complexer. Behalve de beeldhouwer zijn er nu en dan wat andere mensen  nodig. Voor iemand die alles bij voorkeur lekker zelf doet valt het soms niet mee om  hulp te vragen. Als het echt nodig is doe ik dat natuurlijk, en er is altijd wel een Willem, Harry of Nico die een handje wil helpen. Tot mijn grote plezier zijn er bij dit project ook dingen die ik zelf zou kunen doen die me uit handen genomen worden (wel na het netjes gevraagd te hebben natuurlijk …) Zo moeten alle tegels, vóór ze gelijmd kunnen worden, aan de gladde kant opgeschuurd worden zodat de lijm beter hecht. Dan moeten ze schoon gemaakt worden en drogen. Harry en Willem hebben samen alle tegels voor de mussen-muur onder handen genomen. Ze liggen nu geschuurd en schoon met houtjes er tussen te drogen, en als het weer aan de verwachtingen voldoet kan deze week het eerste deel van de muur gelijmd worden.

Ter plekke zullen nog twee vrijwilligers aan de slag gaan, maar wat Bennie en Steef daar gaan doen houden we nog even geheim. Als het lukt zien jullie binnenkort wat zij voor me gaan doen.

3 reacties op “We zijn op de wereld om mekaar, om mekaar…

 1. Wat een mooi verhaal weer :)
  En wat een project!!!
  Ben steeds benieuwder …
  Liefs en succes!

 2. Een consult Harry schijnt 85 euro te kosten. Wil niet weten wat jij neerlegt!
  ;-)
  Maakt het beeld alleen maar mooier, alle handjes die eraan meewerken.
  Uiteindelijk ben jij degene die er vorm aan geeft, dus dé beeldhouwer.
  Als Rodin Camille nodig had, dan heb jij Willem en Harry!

  Liefs, Hettie

Reacties zijn gesloten.