Op de maan, en hellende vlakken.

In het vorige stukje schreef ik nog dat ik per haakse slijper binnen afzienbare tijd een rondje rond de aarde zou kunnen maken. Hoe lang ik er over zou doen om op de maan te raken heb ik niet uitgerekend, maar dat hoeft eigenlijk ook niet. In mijn atelier kan ik foto’s maken waar de gemmaanlandschapiddelde maanbezoeker jaloers op zou worden. Gelukkig bestaat er niet echt zoiets als de gemiddelde maanbezoeker. en blijven de meeste mensen op hun eigen planeet. En met een beetje open blik kun je op de gekste plaatsen de meest onaardse landschappen fotograferen.

Goed, dan nu weer even serieus – de hellende vlakken. Zoals de oplettende bloglezer met een goed geheugen zich wellicht nog weet te herinneren, de muur waarop de mussen zitten loopt schuin.Voor de minder oplettende bloglezer of die met een minder goed geheugen doe ik er nog een plaatje bij:

schuine muur

De muur loopt dus schuin, maar de tegels  waaruit alles opgebouwd wordt zijn recht. Een mooi klusje voor de beeldhouwer  dus. Omdat deze beeldhouwer zich graag lastigheden op de hals haalt waar het werk betreft was dit iets waar ik naar uit keek.Op zich is het schuin maken van die tegels niet zo’n punt, maar er zit hier en daar een stukje mus in de weg. Dan wordthet interessant.

schuin 1

Je moet goed kijken dat je niet te veel weg haalt, en hier en daar kun je er met je favoriete machine niet bij. Daar moet je dan weer een oplossing voor verzinnen. Dat maakt beeldhouwen zo leuk…vooral als het lukt! Op de foto links zie je een lastige tegel met de staart van mus één en een stuk lijf van mus twee.

schuin 2

Op de onderste foto zie je diezelfde tegel, mét het schuine stuk -dat is dus goed gegaan. De tegel die er bovenop ligt is al ingezaagd. Daar kan ik verder goed bij, dat komt ook wel goed.        Het allerlaatste stukje van de schuine randen  wordt te dun om heel te blijven. Dat kan ik pas afwerken als de tegels aan elkaar verlijmd zijn.

Na het plaatsen en lijmen van het beeld zal ik dus nog even ter plekke aan de slag moeten. Help me tegen die tijd maar hopen op een paar mooie droge dagen. Wat dat betreft zou je toch beter op de maan kunnen zitten – daar regent het nooit. Hoewel ze best eens een buitje zouden kunnen gebruiken. Tegen het stof.

,

 

 

3 reacties op “Op de maan, en hellende vlakken.

  1. Ziet er uit als een ingenieus 3D-puzzelstuk. Je begeeft je steeds verder in een complex geheel dat volledig moet kloppen. Ja beeldhouwen is ook vooruit zien.

  2. Zomaar een ideetje, een sprinkler in je atelier….tegen het stof!
    Ik hoorde vanmorgen op vroege vogels dat vroege vogels tv deze week iets met musjes gaat doen. Dat ie natuurlijk iets heel anders dan “mussies”. Maar toch, altijd leuk!

    Liefs, Hettie.

Reacties zijn gesloten.