Zo warm dat de mussen…

zo warm

 

 

 

 

 

 

 

…nee hoor, deze is gelukkig niet dood van het dak gevallen. Waarom ie er toch zo verfomfaaid uit ziet?  Lees maar…

warm hoor

Door omstandigheden  (iets met vriendelijke buren maar meer herrie dan leuk voor ze was..)werk ik momenteel binnen.  Als ik met machines werk zelfs met de deur dicht.  Dat was tot nu toe niet zo’n punt, maar sinds deze augustus ineens de warmste van de eeuw werd is het werkcomfort wel drastisch gedaald. Vooral donderdag was onaangenaam warm. Na een tijdje zagen gooide ik de deuren weer open en liep naar buiten om lucht te happen. Maar voor ik medelijden met mezelf kon krijgen landde er een troep mussen in de tuin om me even te laten zien wat je doet als het zo warm is. Allereerst: snavel wijd open. Mussen kunnen niet zweten, dus dan is je snavel open doen en zo koele lucht laten circuleren een goed alternatief.

lekker badje

 

 

stofbadAls dat niet afdoende blijkt,  neem je  gewoon een lekker verkoelend bad…

 

 

 

 

…en daarna nog even een stofbadje. Ook goed tegen de parasieten! De mussen waren na zo’n sessie weer helemaal opgeknapt en energiek genoeg voor hun normale mussengedoe. Ik besloot hun voorbeeld dus maar te volgen, zij het in enige mate aangepast aan het feit dat ik geen mus ben.

 

 

Dat stofbadje is in mijn geval overbodig, ik heb geen last van parasieten en ik worstofdt stoffig genoeg van mijn werk. Snavel open hoeft ook niet, ik kan prima zweten… Maar wel maak ik af en toe mijn shirt nat met het koude water uit de pomp, en als het heel erg wordt hang ik even lekker met mijn hoofd onder de straal. Bíjna te koud, maar daarna kan ik er weer even tegen. When in Rome, do as the Romans do. In je eigen achtertuin – kijk maar naar de mussen!

 

Die mussies zijn zo leuk dat ik niet erg toekom aan schrijven over waar het eigenlijk over zou moeten gaan – het beeld. Maar omdat de warmte nu iedereen nog vers in het geheugen zit besloot ik dit verhaaltje toch maar even voor te laten gaan. Maar volgende keer zéker weer over het werk. Hier alvast een plaatje van de stand van zaken op dit moment:26 augustus

 

7 reacties op “Zo warm dat de mussen…

 1. Ik schrok echt een beetje van die eerste foto! Maar gelukkig een heel happy end! Betere temperaturen nu voor je! Leuk om na de vakantie weer een ‘heel stuk’ te kunnen lezen en ik zie al echt vogels komen.
  Als je dan die kop erop ziet en je knijpt je ogen een beetje dicht…..
  Maar dat zijn nog heel veel uren hakken en zagen!

 2. Wat weer een ontzettend leuk verhaal Sjanneke! Ik geniet mee en zie dat zo voor me, jij, samen met de mussen, genieten van het koude water. Denk dat ik m’n keus voor volgende week al gemaakt heb……?!

 3. Leuk verslag en leuke foto’s! Fijn voor je dat de hittegolf weer voorbij is.
  Ooit verongelukte een mus tussen mijn fietswiel toen hij opvloog vanuit het hoge gras naast het fietspad. Dat was balen! In het reisverslag van mijn fietsvakantie naar Denemarken kwam een foto van deze pechvogel onder de naam “dooie mus”. Dat was 12 jaar terug. De foto van de mus leeft nog steeds voort op het internet. Diverse sites hebben hem gebruikt. Hij is ook nagetekend, en geschilderd en te koop als kaart.
  Mijn originele foto: http://www.oogtv.nl/wp-content/uploads/2012/01/dode_mus-490×490.jpg
  Getekend als kaart: http://www.karinlammers.nl/wp-content/uploads/2013/06/dode-mus-800×6201.jpg
  Geschilderd: http://1.bp.blogspot.com/-IAkZq3u5_aY/Txa6Vzye2gI/AAAAAAAAAd4/Loz2OZHptFk/s1600/Dooie+mus.jpg

 4. Terwijl ik van je verhaal geniet, schiet me het Griekse woord parergon, te binnen, letterlijk “bijwerk” [para + ergon].
  • De Engelse omschrijving is erg toepasselijk: something that is an accessory to a main work or subject;embellishment.
  • work undertaken in addition to one’s principal work.

  Volgens mij worden al je mussenverhalen bij elkaar een bonus kunstwerk. En de mus wordt al een hele ‘jongen’.

Reacties zijn gesloten.