Toetje – een mussenlijstje.

Als toetje deze week een mussenlijstje. In het lijstje – Toetje!

lijst Toetje

Toetje is één van de mussen die dagelijks in mijn tuin zitten. Ze is een dochter van Joris, waarvan ze het gebrek aan angst voor mij en mijn gereedschap geërfd lijkt te hebben. Joris kwam al bij me om een extraatje bedelen toen Toetje nog uitgebroed moest worden. Later kwam de hele familie – Joris, zijn vrouwtje en twee jongen – bij me langs. Het vrouwtje en het ene jong zijn actief, alert en blijven op afstand. Toetje lijkt soms op het suffe af en blijft zitten tot je bijna op haar staat. Ze komt – net als Joris-ook binnen, hoewel daar niks te eten is. Ze lijken gewoon nieuwsgierig naar alles wat ik doe. Toetje maakt het helemaal bont – als ik met de haakse slijper aan het werk ben, gaat ze rustig op een centimeter of 20 afstand naar me zitten kijken. Overigens – de nieuwsgierigheid is absoluut wederzijds.

1 reactie op “Toetje – een mussenlijstje.

Reacties zijn gesloten.