Oud-collega’s…

Vorig weekend was er even geen tijd voor schrijven – we waren er even tussen uit. Naar vrienden (oud-collega’s uit een vorig leven, het onderwijs) in het prachtige Groningse Sellingen. Zij hebben een fantastische oude boerderij (camping en B&B in aanbouw!) met scharrelende kippen, twee wroetende varkens, paarden, poezen, uilen in de tuin, en boomklevers, vliegenvangers, spechten – en zelfs af en toe een mus! (Om er niet helemaal uit te raken…)  In dat kader (van het er niet helemaal uitraken) hebben we ook nog wat  werk van andere oud-collega’s (uit een nog eerder leven..?) bezocht. Van zo’n vijfduizend jaar geleden wel te verstaan – dát was nog eens stapelen! Mijn werk lijkt ineens een stuk minder zwaar…

hunebed

Na een heerlijk weekend op het mooie platteland van Groningen stond ik dan ook werkelijk weer te trappelen om met mijn eigen stenen aan de slag te gaan.

 

 

Dat wordt er overigens niet eenvoudiger op naarmate het vordert. In een vorig stukje heb ik geprobeerd uit te leggen dat het best ingewikkeld is een beeld van onder af aan in lagen op te bouwen. Inmiddels ben ik aangekomen aan het punt waar de muur schuin oploopt. model

 

Dat betekent dat de bovenste tegels schuin gemaakt moeten worden, wat op zich best te doen is. Wat het lastiger maakt is dat er op die tegels mussen zitten, die ook nog af en toe deels breder dan de muur zijn. Er moet dus maar een deel van de tegel schuin gemaakt worden, omdat de rest bij de onderkant van een mus hoort.  En dan moet je dus heel goed bedenken hoe die mus er van onderaf uitziet, en hoe groot je tegel moet zijn, en wat er van welke kant af moet.mus met mussie

 

Gelukkig is er altijd wel een mussie in de buurt om me aan het lachen te maken..

 

 

 

 

 

 

5 reacties op “Oud-collega’s…

 1. Ja Sjanneke. Jij jouw stenen en zij de hune.
  Wat een ingewikkeld proces en knap dat je op die manier werkt. Per steen een fragment in het grote geheel zien. Dat is beeldhouwen en schaken tegelijk. Petje af.
  Ik hoop dat de mus van die laatste foto zijn onderkant heeft laten zien.
  Een tip: Zet een tafel met glazen blad neer met wat broodkruimels en een camera eronder.

 2. Stapel op mussies, wat zijn ze toch leuk…
  Heerlijk na het opladen weer lekker aan werk, goed bezig…
  geniet ervan….. het ziet er al tof uit!!

 3. Mooi herhaal weer, dank voor delen!! Gister ook weer zeer genoten van je mussies!!

 4. Geniet wederom van je verhalen en hoe je toch weer een mooi resultaat probeert neer te zetten. Veel succes!

Reacties zijn gesloten.