Stapel.

Het grote stapelen is begonnen. Om een béétje stapel van te worden is het wel. Het basis principe is, zoals meestal, simpel: de muur is 1 m 60 lang en 50 cm breed. Iedere laag bestaat dus uit twee tegels van 50 x 50, en één van 50 x 60. Die moet ik dus even op maat zagen, neerleggen en hup, volgende laag. Ja ja..  Als alle tegels inderdaad 3 cm dik  zouden zijn was het inderdaad zo eenvoudig geweest. Niet dus. De dikte van de tegels varieert van 2,8 tot 3,4 cm. Als je dat klakkeloos gaat stapelen wordt het een puinhoop. Dus moet ik steeds twee kleine en één grote tegel vinden die bij elkaar passen. Overbodig te verrmelden dat een tegel aan de ene kant vrijwel altijd dikker is dan aan de de andere, tenzij de ene kant dunner is dan de andere… En natuurllijk ligt de juiste tegel altijd onder een paar anderen. Als je bedenkt dat de kleine tegels 21 en de grotere 30 kilo wegen kun je je een beetje voorstellen dat ik weinig moeite heb om ‘s avonds in slaap te vallen…

Maar – genoeg getallen, hoogste tijd voor plaatjes:

Hiemuur 01r de muur tot nu toe – ongeveer 1m 12 hoog. Het spreekt voor zich dat mijn werkzaamheden van zeer nabij kritisch gade worden geslagen door “mijn” mussies. De meesten van hen blijven in de tuin, maar er zijn er twee die regematig even binnen komen. Binnenkort zal ik ze even netjes voorstellen.

mussen inspectie

 

 

Het eerste begin van de staart van één van de mussen – eindelijk weer een beetje vorm maken in plaats alleen maar recht door zagen. Als je heel goed kijkt naar de foto van de muur zie je deze tegel links boven op de muur. Vanaf nu wordt het écht interessant! In ieder geval voor mij, en hopelijk voor de lezers ook.

staartje01

staartje1

 

 

 

5 reacties op “Stapel.

  • Hoe krijg je je kunstwerk ooit op de uiteindelijke plaats van bestemming? Vereende krachten?

  • Nou, petje af, ziet er uit als een hele mooie rechte stapel. Doorzetten is wel een hele goede eigenschap van jou.
   Leuk die musjes om je heen! Ik had vroeger als een kind een lievelingsboekje dat begon met het verhaal van Zwarthartje (mannetjesmus) maar waar het verder over ging. Ik zal het eens opzoeken, heb het vast nog wel.

   Groeten, Hettie

  • Dat vind ik nou leuk om “mee te maken” in dit blog: hoe je je technische vaardigheid zo totaal moet inzetten om je idee te verwerkelijken! Geweldig! Grieke

Reacties zijn gesloten.