Over hoe het er uit gaat zien.

Misschien is het wel aardig een beetje een idee te hebben van wat het gaat worden. Mussen, zover zijn we, maar hoe dan?

In het ontwerp heb ik vijf mussen op een muur geplaatst. Maar om geen ondoordringbare afscheiding tussen de ene en de andere kant van de straat te creëren is de muur in drie stukken verdeeld – een groter stuk waar drie mussen op zitten, en twee kleinere delen waarop elk één mus zit. De mussen zijn allemaal verschillend en ze kijken allemaal een andere kant op-soms naar elkaar, soms van elkaar weg.  Doordat ze allemaal anders op de muur zitten is er aan alle kanten van het beeld iets te zien. Zelfs van boven af is er voor bewoners van de woningen op muur met glashoger gelegen etages wat te zien.

Op een hoogte van 1,71 meter loopt door het hele beeld een laag glas van een centimeter dik. Op het plaatje zie je alleen de muur, maar het glas loopt ook door de mussen heen. Hierdoor worden de vogels met elkaar verbonden terwijl er tegelijkertijd licht door de donkere steen valt. (Licht, lucht, ruimte, vrijheid).

mus

Als een beeld buiten in de open lucht staat lijkt het al gauw aan de kleine kant. Het worden dus best  flinke mussen, van staart tot snavel bijna een meter.

Zowel de muur als de mussen worden opgebouwd uit grijs granieten tegels. Natuurlijk heb ik eerst even uitgeprobeerd in hoeverre je op elkaar gelijmde tegels kunt bewerken alsof het één steen is. Dat ging best..

 

 

 

4 reacties op “Over hoe het er uit gaat zien.

  1. Wordt weer leuk om te volgen! Ik hoop op minder spannende verhalen dan slijpschijven die op het laatste moment uit Amsterdam gehaald moeten worden. Het blijft hard werken genoeg!
    Liefs, Hettie

  2. wow, ik verwacht een uniek kuntswerk, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar het eindresultaat en de weg om daar te komen, ik wacht met spanning af…

  3. Hoi Sjanneke
    heel veel succes met deze mooie opdracht.
    Het resultaat zal zoals altijd wel weer indrukwekkend worden.

Reacties zijn gesloten.