Lijstjes.

Bij een ingewikkeld project maak ik vaak lijstjes – lijstjes met wat ik moet doen in welke volgorde, lijstjes met gereedschap dat ik nodig heb, lijstjes met afmetingen, met data, met mensen die gebeld moeten worden… Die lijstjes zijn voor mij onmisbaar maar voor de gemiddelde lezer niet zo interessant. Toch ga ik jullie af en toe een lijstje voor schotelen, eenĀ mussenlijstje:mussenlijst1

 

 

 

 

 

6 reacties op “Lijstjes.

 1. Het eerste lijstje is wel heel mooi en veel belovend..
  Zelf maak ik ook altijd (check)lijstjes als ik iets moet afhandelen wat belangrijk is.
  Nog even een weetje van mijn kant.
  In Amstelveen zat van de week een musje op op mijn balkon. Ineens zag ik dat een roofvogel (sperwer) het musje wilde pakken (denk voor zijn lunch).
  Op de een of ander manier heeft de sperwer een inschattings fout gemaakt net de aanvliegroute, de mus kon ontsnappen en de sperwer vloog tegen het raam van mijn slaapkamer die acht te balkon is, De sperwer was op slag dood en de mus kon haar/zijn leven voortzetten.
  Ik heb de sperwer naar mijn broer gebracht, hij is preperateur. Hij gaat de sperwer opzetten, dan is hij niet voor niks dood gegaan………
  Moraal, mussen zijn toch soms slimmer dan hun vijanden……….

 2. naar Afrika kon ik niet komen om te kijken wt je maakte!!! maar nu ….hoeraaaa. En wat een geweldig onderwerp! Deze vogeltjes zijn zo miskend, zo interessant en slim. En lijstjes…ik word wakker met lijstjes..

 3. Nog eentje die ik grappig vond:

  Advertentie van een mus

  Ik mus, geef training aan de adelaar.
  Ik leer u kijken van dichtbij met ogen
  als blij brutale kralen, het vermogen
  te hippen zoals ik, uw vleugelpaar

  – symbool op wapenschilden weliswaar –
  wordt niet meer rafelig kapot gevlogen.
  Ik leer u ook het mensenvoer gedogen,
  snel kruimels pikkend, friet van het trottoir.

  Wij mussen paren tien maal daags en dus
  krijgt u meer tijd voor liefde, lekker kroelen.
  Volg assertiviteitstraining bij mus!

  Uw domme eerzucht moet worden verdreven.
  U dient zich helemaal een mus te voelen:
  dus klein en grauw zijn, groots en bont uw leven.

 4. Gedicht van Jan Hanlo:

  De Mus
  Tjielp tjielp – tjielp tjielp tjielp
  tjielp tjielp tjielp – tjielp tjielp
  tjielp tjielp tjielp tjielp tjielp tjielp
  tjielp tjielp tjielp

  Tjielp
  etc.

 5. Ik wil alles weten! En als ik iets over mussen tegenkom, stuur ik het naar jou.

Reacties zijn gesloten.