Het begin is er -want alles begint met een idee.

Eerst even voorstellen: mijn naam is Sjanneke van Herpen, ik ben beeldhouwer. Dit blog gaat over het beeld dat ik ga maken voor de Wilgenhoflaan in Beverwijk in opdracht van de gemeente Beverwijk.

foto Riekert Cloethe

foto: Riekert Cloethe

Even uitleg over de wat vreemde titel van de site: Mussies.gaatverweg. Zo ver weg gaan die musjes niet – van Wijk aan Zee naar Beverwijk. Dit is eigenlijk een reis-blog, voor mensen die ver weg gaan. In 2014 heb ik ver weg (in Zuid Afrika) een beeld gemaakt, en toen via www.sammoet.gaatverweg.nl iedereen op de hoogte gehouden.

Omdat ik lekker overweg kan met dit programma  heb ik besloten het ook voor dit blog te gaan gebruiken. Bovendien -de afstand in kilometers is weliswaar zelfs te voet af te leggen maar je kunt het hele proces van idee naar beeld ook als een lange reis zien.

Het idee.

Eerst was er het idee dat er een beeld moest komen aan de Wilgenhoflaan. En na een wandelingetje door de buurt kwam er een beeld in me op dat bleef hangen. Het was een mooie zonnige dag. Kinderen renden achter elkaar of een voetbal aan, een vrouw liep met een kinderwagen, een paar mannen stonden te praten, een paar verveelde pubers slenterden van niks naar nergens.

Meteen moest ik denken aan dmussen 1e groep mussen die regelmatig in mijn tuintje scharrelt, schooit, ruzie maakt, baltst, tsjielpt, eet of gewoon een beetje rondhangt. Over de uitvoering moest ik nog verder nadenken, maar dat het mussen zouden worden was voor mij duidelijk.

Hoe dat idee uiteindelijk vorm gaat krijgen is te volgen via dit blog. Als je je inschrijft krijg je automatisch bericht als er weer een nieuw stukje geschreven is. (Inschrijven kan door in de kolom hiernaast of hieronder je e-mail adres in te vullen).